Gå til hovedinnhold

Irritabel tarm syndrom: er det en sykdom?

Er irritabel tarm syndrom er en sykdom?


Leger fortsatt behandle med en avstand på pasienter med irritabel tarm syndrom (Irritable Bowel Syndrome - IBS - IBS).

Ifølge WHO (Word Health Organisation) helse er ikke bare fravær av sykdom, men også trivsel eller tro på fravær av sykdom. Av denne grunn, en person som er overbevist om at noe var galt med henne, til tross for at alle testresultatene falle riktig, kan det ikke anses som en person sunn. Tilsvarende, hvis kroppen til en person som allerede voksende kreftceller, men fortsatt ingen resultater fra bildediagnostikk og diagnostiske ikke bekrefte (ikke oppdage), så en slik person kan anses sunt.

IBS er en sykdom klart definert av WHO - Pasienter med sykdommen oppleve mange ubehagelige symptomer i tillegg til deres trivsel er ikke tilfredsstillende . Men legene fortsatt ikke ta disse pasientene på alvor.

Dette skyldes det faktum at moderne medisin er fokusert på behandling av symptomatisk, ikke årsaks - etter at en pasient med IBS ikke har markører for betennelse i tarmen, bildebehandling og andre diagnostiske fall riktig, fullstendig blodtelling ikke heve mistanke. Og skilt, som forstoppelse eller diaré kan enkelt kontrolleres ved hjelp av tabletter - uten hulene i deres sak. Du kan til og med si at sykdommen blir behandlet "symptomatisk".

En annen grunn til dette er normen. Konseptet med standarden er vanligvis forstått rettet. Standarden i medisin har mye å gjøre med den statistiske normen. Denne standarden er bestemt på en gruppe som representerer befolkningen i friske mennesker, den beste størst.

Den normale fordeling dekker 95% av resultatene. De resterende 5% over eller under "normale" folk syke eller såkalt individuell norm (grått område). Gruppen, som ikke oppfyller normalfordelingen, setter standard en svært komplisert metode persentil. De tar hensyn til hyppigheten av IBS i samfunnet, kan vi si at IBS symptomer er så mange mennesker at det er nesten normen. Og hvis normen - så hvorfor plage legen?

Hva om irritabel tarm syndrom sier litteraturen?


Selv lærebøker i medisin på å beskrive IBS ikke snakke om lidelse, sykdom, men om "dysfunksjon" eller "lidelse". IBS er en feilfunksjon i mage-tarmkanalen, fordi sykdommen er for alvorlig, og heller ikke IBS ikke er livstruende, og heller ikke medfører noen helsemessige konsekvenser. Oh, bare en "lidelse", ikke "sykdom".

Irritabel tarm syndrom - hvordan det egentlig er?


I mellomtiden, pasienter med IBS har reell angst - IBS svekker normal funksjon, sosialt liv, er årsaken til fravær fra jobb og skole. Personer med IBS får ofte deprimert eller nevrotisk grunn av denne "lidelsen". I den grad det er verdt å vurdere om de psykiske problemene som er nevnt i lærebøker som en av de viktigste årsakene til IBS noen ganger føre og ikke årsaken til denne "lidelsen".

Det er verdt å merke seg på dette punktet at legene skal behandle pasienten, ikke resultatene. Legen din bør ikke nyte at koloskopi eller gastroskopi er bra, men det bør først og fremst være oppmerksom på at pasienten lider, har diare, vondt mage ham. Bare når IBS vil bli behandlet som en sykdom, på lik linje med kreft, diabetes eller anemi, er det en sjanse til å forbedre tingenes tilstand, og pasientene vil ikke bli marginalisert og sendt tilbake til en psykiater.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lett fordøyelig mat

Diett lett å fordøye
Denne dietten er oftest brukt i sykdommer i fordøyelsessystemet, men spiller en viktig rolle også i forebygging av en rekke sykdommer. Lett fordøyelig diett er en enkel modifikasjon av den grunnleggende ernæring. Det er lett fordøyelig, med mindre det er en ekstra indikasjon kosthold bør gi oss den samme totale mengden energi og næringsstoffer som det er i riktig ernæring av friske mennesker.