Gå til hovedinnhold

Tørre øyne

Tørre øyne symptomer og behandling


Blodskutte øyne, følelsen av sand under øyelokkene .. det kan kalles. tørre øyne. I denne lidelsen overflaten knottene er for få hydrert, og det fremmer utviklingen av betennelse i konjunktiva og hornhinnen.

Årsakene til tørre øyne


Disse problemene kan være forbundet ... med været, fordi når utenfor blir kald start og varm romluft i miljøet blir tørr, og dette favoriserer tørking, ikke bare luftveier, men også øynene.

Forsiktig! Høye temperaturer og lav luftfuktighet fører til raskere fordampning av tårer, som ikke er passende tempo erstatte med nye.

Våre øyne ikke gjør det til det beste vinden. Og det er andre ulemper, f.eks. arbeider ved datamaskinen (og for fort blinker) eller som bor i røykfylt, sjelden ventilerte områder.

Tørt øye-syndrom kan også være assosiert med hormonelle forandringer som følger med menopause, fordi når nivåene av østrogen reduserer den naturlige produksjonen av tårer (ikke stimulere hormoner).

Dessuten kan enkelte farmakologiske midler føre til tørre øyne syndrom, f.eks.:

  • orale prevensjonsmiddel;
  • hjerte legemidler (. såkalte betablokkere);
  • medisiner for hay (decongestants slimhinnen);
  • antidepressiva;
  • antihistaminer (også selges uten resept);
  • sedativa.

Forsiktig! Hvis noen bruker kontaktlinser, det også kan fremme tørre øyne syndrom - fordi linsene absorbere en del av tårer.

Hvordan hjelpe med tørre øyne syndrom du?


Det er fra tid til annen bevisst blinke. Det vil også bidra til den hyppige lukking av øynene i 10-20 sekunder (minst 5 ganger om dagen).

Har også trener: åpen, dekker øyet med hånden, og deretter stirrer på omtrent 30 sekunder inn i mørket (i størst avslapping).. Så flere ganger blunke. Lukk øynene og gjenta øvelsen.

Under arbeidet du gjør en pause og komme seg ut i frisk luft. Men klart merkbar lettelse vil bringe en lengre tur.

En effektiv måte å bli kvitt sykdom er også riktig ernæring. Det anbefales å konsumere produkter med et høyt innhold av vitamin A (f.eks. kokt oransje, gule og grønne grønnsaker), og ytterligere drikking glass melk daglig mat yoghurt, ostemasse og oster.

Det er også god 2 ganger i uken for å nå fet hav fisk (f.eks. sild, makrell, sardiner, laks).

Når bør du oppsøke lege?


Hvis du ikke føler bedring, gå til en øyelege, som ved hjelp av en spesiell enhet vil måle mengden av tårer. I tilfellet hvis det viser seg at det ikke er nok, kan pålegge bruk av såkalte. slik som kunstige tårer. synker.

De bør imidlertid ikke inneholde konserveringsmidler, ikke kan føre til sensitivisering. Legen kan også lukke (for en tid) den såkalte. tåre poeng. Dette øker mengden av tårer i konjunktivalsekken.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lett fordøyelig mat

Diett lett å fordøye
Denne dietten er oftest brukt i sykdommer i fordøyelsessystemet, men spiller en viktig rolle også i forebygging av en rekke sykdommer. Lett fordøyelig diett er en enkel modifikasjon av den grunnleggende ernæring. Det er lett fordøyelig, med mindre det er en ekstra indikasjon kosthold bør gi oss den samme totale mengden energi og næringsstoffer som det er i riktig ernæring av friske mennesker.