Gå til hovedinnhold

Strekkmerker gravid

Hvorfor har jeg strekkmerker i svangerskapet ?


Graviditet er en spesiell tid når kroppen av fremtiden mor gjennomgår en irreversibel endring, og dessverre er ikke alltid endres til det bedre. Økt kroppsvekt , ødem, misfarging av huden, cellulitt og strekkmerker er blant de vanligste graviditet plager estetiske som vi kjemper, og som er redd for hver enkelt av oss.

For de farligste endringene er strekkmerker , spesielt fordi når vi savner det rette øyeblikket til å kjempe for sent, og på vår hud vil alltid forbli hvitaktige , stygge striper.

Hva er strekkmerker ?


Strekkmerker er noe annet enn å sprekke de indre lag av huden. I utgangspunktet, og er mørk fiolett, fade over tid, blir rosa, og til slutt bieleją og som sådan forblir på huden. Inntil vi begynner å bleke kan være effektivt bekjempes.

Moment bleking er i utgangspunktet det øyeblikk av dannelse av arrvev, og deretter for å bekjempe det er allerede for sent. Strekkmerker er dannet ikke bare hos gravide kvinner. Dette problemet vanligvis rammer både menn og kvinner på ulike stadier av livet. Imidlertid er graviditet en spesiell tid, økt dannelse av disse endringene.

Kortisol, kollagen og elastin ...


Årsaken til cracking er utilstrekkelig elastisitet. I svangerskapet , når det er rask strekking av huden, det er spesielt utsatt fordi "ikke holdt tritt" med strekk før arbeider på hennes styrke. Under svangerskapet en kvinnes kropp produserer overflødig kortisol - et hormon av binyrebarken, det overskytende som forstyrrer produksjonen av kollagen og elastin fiber i huden.

Kollagen og elastin er basisk protein utgjør et bindevev i huden. Kollagen er ansvarlig for å opprettholde riktig fuktighet og elastin for sin rette elastisitet. Svekket kollagen og elastin er ikke i stand til å gi våre utsettes for særlig sterk i spenning, huden passende elastisitet. Som et resultat av ugunstige faktorer oppstå stygge sprekker vev, som vi kaller strekkmerker.

Noen ganger utsatt for dannelsen av strekkmerker er bestemt genetisk og få henne arv fra våre forfedre. Med mindre skjedde i din mor eller bestemor, kan du være ganske sikker på at det vil være, og med deg. Ofte utsatt for strekkmerker går hånd i hånd med fedme.

Sistnevnte kan enten være et resultat av arvelighet predisposisjon og effekten av våre handlinger. Arvelig tendens til å strekke merker og fedme særlig aktiveres under svangerskapet, ofte forårsaker over gjennomsnittet vektøkning og utvikling av strekkmerker, spesielt hvis disse funksjonene allerede hadde dukket opp før perioden av svangerskapet. Vektøkning under svangerskapet er et gjennomsnitt av flere kilo.

Dessverre, det ofte i denne perioden, tilgi deg selv disiplin av tilfredsstillende mange kulinariske cravings spesielt. Som et resultat, uavhengig av genetikk, mye vektøkning, og på huden vår som sopp etter regn, det er en ekstra strekkmerker.

Vann, bevegelse og grønnsaker ...


Riktig hudens tilstand som bidrar til dens fleksibilitet og motstand mot dannelse av strekkmerker. Derfor er det veldig viktig er riktig nivå av fuktighet, både utenfra og innenfra. Tørr hud er mye mindre fleksibel og mer utsatt for sprekkdannelse.

Derfor drikker for lite væske per dag (fuktighetsgivende intern) eller ikke-bruk av fuktighetsgivende kremer og lotions (fuktighetsgivende ekstern) direkte medvirker til økt dannelse av strekkmerker.

Fordi strekkmerker i svangerskapet oppstår vanligvis i magen, bryster, lår og rumpe, er det viktig for vår fysiske aktivitet. Mangelen på svekket muskler, hud, fremmer fett opphopning og vektøkning som bidrar til dannelsen av strekkmerker.

Til slutt, den type diett som vi også påvirke huden tilstand. Spesielt farlig i tilfelle av strekkmerker er en diett fri for tilstrekkelige mengder av grønnsaker og frukt, og for det rike på fett og karbohydrater.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lett fordøyelig mat

Diett lett å fordøye
Denne dietten er oftest brukt i sykdommer i fordøyelsessystemet, men spiller en viktig rolle også i forebygging av en rekke sykdommer. Lett fordøyelig diett er en enkel modifikasjon av den grunnleggende ernæring. Det er lett fordøyelig, med mindre det er en ekstra indikasjon kosthold bør gi oss den samme totale mengden energi og næringsstoffer som det er i riktig ernæring av friske mennesker.