Gå til hovedinnhold

Oppblåst mage hele tiden

Oppblåst mage - for å hjelpe?


Årsaker opphopning av gasser i tarmen kan være mange. Starter fra å spise måltider i en hast, av dårlig kosthold før etter en alvorlig sykdom. Gassene kan akkumuleres i tarmen fordi de spiser for grådig, for korte tygge munnfuller mat.

Problemet kan også være iboende i å kombinere fatty måltid ingredienser (f.eks. kjøtt) med belgfrukter, lagt til slike retter stekt løk og kål etc. Nedgangen lidelse hjelpe deg selv, erstatte måltider med urter som hjelper fordøyelsen (merian, oregano, spisskummen) og SIP urt med te.

Forsiktig! For den irriterende oppblåsthet kan også svare irritabel tarm syndrom, mangel på visse fordøyelsesenzymer, matintoleranse. Da kan du ikke vente med å gå til legen.

Fennikel gass og oppblåsthet


Te med fennikel ikke lenger anbefalt for kolikk hos spedbarn (olje kan ha estrogenic aktivitet), men en voksen kan drikke det for fordøyelsesproblemer, oppblåsthet og gass. Lignende tiltak er også vanlig dill.

Anis, kanel gass og oppblåsthet


Stjerneanis med en karakteristisk lukt er et effektivt middel for kolikk, oppblåsthet og tarm kramper. Anis også sliter med gastrointestinale parasitter (det kan gis til barn).

Infusjon: 1 ss anis og et snev av kanel. Ingredienser helle et glass med kokende vann, vente 30 minutter.

Drikk etter 1/2 kopp 3 ganger om dagen.

Spisskummen gass og oppblåsthet


Det har carminative egenskaper, eliminerer flatulens og fungerer middel.

Infusjon: 1 ss bakken eller knust karve helle et glass med kokende vann og la stå i 30 minutter.

Forsiktig! Gastric klager ofte forverres etter å ha spist visse matvarer og produkter. Derfor bedre unngå tidkrevende kullsyreholdige drikker, søtningsmidler, søtsaker, fet og stekt mat med belgfrukter.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lett fordøyelig mat

Diett lett å fordøye
Denne dietten er oftest brukt i sykdommer i fordøyelsessystemet, men spiller en viktig rolle også i forebygging av en rekke sykdommer. Lett fordøyelig diett er en enkel modifikasjon av den grunnleggende ernæring. Det er lett fordøyelig, med mindre det er en ekstra indikasjon kosthold bør gi oss den samme totale mengden energi og næringsstoffer som det er i riktig ernæring av friske mennesker.