Gå til hovedinnhold

Hyperkolesterolemi

Familiær hyperkolesterolemi - som truet?


I familiær hyperkolesterolemi feilaktig konstruksjon fører til genetisk skade på reseptor-celler lokalisert i leveren. Det er ment for å ta dårlige kolesterolet fra blodet, plukker den opp mindre, fordi mer av disse molekylene sirkulerer i blodet og utskilles i veggene av arterier, som igjen skader dem og gjør det avsatte plakk.


Mistenkt familiær hyperkolesterolemi bør øke totalkolesterol over 230 mg / dl i et barn, og 310 mg / dL hos voksne.

Forsiktig! For å bli ekskludert (eller bekrefte), må du utføre en blodprøve. Først av alt, en fullstendig lipidprofil (kolesterol test delt inn i såkalt Fraksjoner -.., Undersøkes total kolesterol (TC), LDL-kolesterol, HDL-kolesterol og triglyserider (TG) er imidlertid den endelige diagnose vil bli bekreftet ved genetisk testing.

Behandling av familiær hyperkolesterolemi


Bærebjelken i behandlingen kalles statin narkotika, som reduserer LDL kolesterol, hemmer dannelsen i leveren. Her er det anbefalt å bruke dette stoffet i høyere doser enn hos friske mennesker sliter med høyt kolesterol.

Forsiktig! Pasienter med hyperlipidemi tar høyeste dose av stoffet som kroppen kan tolerere. Vanligvis må pasienten til å ta mer enn ett medikament, fordi den såkalte. monoterapi (en medikamentell behandling) gir liten effekt.

Derfor gis medikamenter som binder gallesyrer og såkalte. hemmere av kolesterol absorpsjon - det vil si, tiltak for å redusere opptaket. Og selv om det er allerede en håndfull av narkotika for å bli konsumert hver dag, noen ganger det er ikke nok.

Forsiktig! I noen mennesker, statiner ikke gi de ønskede resultater, og og det er de som ikke tåler statin terapi. Den spesifikke behandling anbefales monoklonale antistoffer. Denne nye behandling, som brukes i et år. Dette gjør ganske godt kontrollert kolesterol.

Men de syke, som ønsker å være kvalifisert for behandling, må først ta den tradisjonelle behandlingen og syk til å svare. Kan ikke bli rettet mot behandling med monoklonale legemer av ganger.

Forsiktig! Tydeligvis kombinasjon med farmakologisk behandling må følge et riktig kosthold.

Dietten for behandling av familiær hyperkolesterolemi


Først av alt, fjerne animalsk fett og erstatte dem med grønnsaker. Definitivt tegne a la carte Hurtigmat eller pizza, gryteretter, kebab, pommes frites, chips og hard margarin, semi-fete meieriprodukter, smult, smør, eggeplomme, majones, søtsaker og alle produkter som inneholder transfett.

Spis rikelig med grønnsaker, spesielt belgfrukter i marin fisk - minst 2 ganger i uken.

Forsiktig! Muskler kan brenne kolesterol. Det er derfor du har å komme inn større innsats - minst 5 ganger i uken. Dette bør være en bevegelse av kroppen til å bli sliten (f.eks. løping, rask gange, sykling), i minst 30 minutter. Opprettholde en sunn vekt og kontrollere blodtrykket - som i tilfelle noen problemer så snart som mulig til å svare.

Sigaretter og kolesterol


De øke kolesterolnivået selv hos friske mennesker. Også bidra til svekkelse av hjerte og karsykdommer. En person som lider av hyperkolesterolemi kan være dødelig.

Forsiktig! Derfor bør folk med forhøyet kolesterol absolutt slutte å røyke.

Viktig forskning!


Alle bør årlig sjekke kolesterolnivået, og de som tynget av arvelighet bør utføre denne testen minst dobbelt så ofte.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lett fordøyelig mat

Diett lett å fordøye
Denne dietten er oftest brukt i sykdommer i fordøyelsessystemet, men spiller en viktig rolle også i forebygging av en rekke sykdommer. Lett fordøyelig diett er en enkel modifikasjon av den grunnleggende ernæring. Det er lett fordøyelig, med mindre det er en ekstra indikasjon kosthold bør gi oss den samme totale mengden energi og næringsstoffer som det er i riktig ernæring av friske mennesker.