Gå til hovedinnhold

Overvektige barn

Hvordan du effektivt bekjempe fedme hos barn?


Flere og flere barn veier for mye. Er det effekten av æra av hurtigmat, dataspill og cola? Hva kan ende fedme hos barn? Hvordan å bekjempe den?


Hva er årsaken til fedme hos barn?

Den primære årsaken er fattig diett og lav fysisk aktivitet for barnet. Ta hensyn til barns kosthold fra en tidlig alder. Foreldre fra en tidlig alder innpode dårlige matvaner til sine barn. Spikeren i kisten er en vanlig fritak fra kroppsøving klasser. I tillegg, noen har spesifikke genetiske tilstander, som er mer utsatt for vektøkning enn andre.

Hva gjør at flere og flere barn har et problem med det?

I stedet for andre frokost på skolen, barn spise godteri og drikke cola, også i hopetall deltar ikke i kroppsøving klasser. I stedet for å spille fotball med vennene sine foretrekker å spille på datamaskinen.

Hva er risikoen innebærer fedme?

Barn med overvekt og fedme er mer utsatt for diabetes og høyt blodtrykk. Hvis barnet ditt er overvektig fra en tidlig alder, kan det også oppstå med sykdommer forbundet med degenerasjon av bein og ledd. Folk som er overvektige er også mer utsatt for hjerteinfarkt.

Hvordan bekjempe fedme?

Helt fra begynnelsen bør du ta hensyn til kosthold barnet. Har ikke tungt saltet mat eller koke dem for krydret. Husk at et barn fra en tidlig alder elting smaken og må ikke være for liten tid å venne seg til en stor mengde salt. Du bør også ta hensyn til fysisk aktivitet for barn. Ikke slipp dem fra kroppsøving klasser for trivielle årsaker, og så langt som mulig å ta vare på sin tilstand selv etter skolen.

Hvilke feil foreldre lede et barn til fedme?

I prosessen med å oppdra barn søtsaker ofte spille rollen som belønning for god oppførsel. Dette er en feil. Søtsaker bør behandles som en normal del av kostholdet og matet barnet fra tid til annen. Det bør også redusere forbruket av brus og ferdige måltider, for ikke å nevne spise på gatekjøkken som ikke hører til den sunneste.

Vi bør også huske å være barne hadde gode matvaner. Babyer spise hva de gir fordi de ikke selv i stand til å ha ingenting forberedt. Hvordan vil det lille barnet har et dårlig kosthold, og senere, som vi vil ha en sofistikert smak, jo vanskeligere vil det være "reset".

 I et slikt tilfelle av glass med ferdigmat for de yngste barna, de er et godt alternativ?

Ferdig med å spise pålitelige selskaper for de yngste barna er ikke en trussel. For det første er det en god ting, men husk at med tiden denne dietten utvide. Det er her vi må være forsiktig med å lære et barn dårlige vaner. Som tesalong, er usøtet. I stedet for juice - ikke-kullsyreholdig mineralvann.

Hvor skal jeg søke hjelp når et barn veier for mye?


I hver storby er det spesialiserte klinikker som omhandler problemet med fedme. Når du går det, legene individuelt bestemme hvordan du går frem for å bli kvitt problemet. Det er for øyeblikket ingen gylden oppskrift på hvordan man skal behandle fedme.

Hva du skal unngå, til problemet med fedme har ikke rørt våre barn?

Det er umulig å generalisere. Hver sak er forskjellig. Barn har ulike gener, forskjellige matvaner. Du kan ikke lett å bestemme hva som er lov og hva du skal unngå. Dette er en individuell sak for hvert enkelt barn.

Hvor er linjen mellom overvekt og fedme?

Mens hos voksne er dette en enkel sak, fordi omfanget av BMI klart dette viser at barn ikke lenger kan være så lett å finne grensen. Hos voksne er det tatt hensyn til kroppsvekt delt på høyde kvadrat. Hvis BMI kommer ut større enn 30, så vi snakker om fedme. Barn også ta hensyn til, bl.a. kjønn og alder på barnet.

Hva er BMI skalaen?

BMI er enkelt sagt en kroppsmasseindeks målt ved å dele vekten i kilo med kvadratet av høyden i meter gitt. Med BMI, kan vi raskt se om ligger i en optimal vekt for våre høyde, eller lider av undervektige eller fete.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lett fordøyelig mat

Diett lett å fordøye
Denne dietten er oftest brukt i sykdommer i fordøyelsessystemet, men spiller en viktig rolle også i forebygging av en rekke sykdommer. Lett fordøyelig diett er en enkel modifikasjon av den grunnleggende ernæring. Det er lett fordøyelig, med mindre det er en ekstra indikasjon kosthold bør gi oss den samme totale mengden energi og næringsstoffer som det er i riktig ernæring av friske mennesker.