Gå til hovedinnhold

Hvordan få sove?

Hvordan ta vare på avslappet søvn?


For en god natts søvn, trenger du ikke mindre og ikke mer enn 7 timer med søvn. Unngå å bruke tid i sengen lenger enn 8-timers dag, fordi det kan forverre problemet med søvnløshet.Vær oppmerksom! Kaffe eller sterk te drink bare i morgen. Se opp for mye alkohol før sengetid. Alltid lufte på soverommet i kveld, også i høst og vinter.

Lur i løpet av dagen

Unngå dem. Når sover i løpet av dagen, er også avslappet i kroppen på kvelden for å sovne. Hvis du må lur, så tidlig på ettermiddagen.

Bevegelsen for en god natts søvn

Oksygenrikt og lei av fysisk aktivitet kroppen sover dypt. Unngå for intense to timer før sengetid.

Urter for avslappet søvn

Drikke urtete med sitronmelisse, humle eller vendelrot. Melissa roe nervene, og humle og vendelrot vil arbeide for å hjelpe deg å sove.

Rytmen av dagen

Legg deg ned, alltid på samme tid og på samme tid få opp.

Vær oppmerksom! En større effekt på døgnrytmen er på tide å stå opp enn den tiden når du går i dvale.

Et egnet temperatur


Soverommet bør ikke være mer enn 20 grader Celsius. Det er det perfekte miljø for søvn.

Middag for en god natts søvn

Du bør spise den senest tre timer før sengetid. Ta vare også for å gjøre det lett å fordøye. Spise, f.eks. noen grønnsaker.

Før sengetid, unngå alt som stimulerer kroppen - så kaffe, sterk te (både svart og grønn), drikker med koffein (cola, energidrikker), alkohol (hypnotiske fungerer bare i små mengder, i store grunner drømme og merker blir det intermitterende).

Vær oppmerksom! Stimulerende arbeids varme krydder. Til middag, så unngå krydret retter.

Velge produkter som påvirker økningen i produksjonen av melatonin og serotonin. Deres nivå øker tryptofan, en aminosyre som vi må levere med dietten.

Sine produkter er en rik kilde til protein, f.eks. fjærkre (uten skinn), mager fisk, skummet melk eller ost. En rik kilde til tryptofan er bananer.

Vær oppmerksom! Det er verdt å middag å spise kalkun, fordi det er en rik kilde til vitamin B12, som har en beroligende effekt på nervesystemet.

Se opp for det blå lyset


En stadig vanligere årsak til problemer med søvn er blått lys fra dataskjermer og TV-skjermer, tabletter og celler.

Blått lys på grunn av frekvensen til bølgen stimulerer hjernen til å arbeide, og hemmer sekresjon av melatonin - hormonet søvn. Gjennom det vanskeligere å sovne.

Vær oppmerksom! Kan hjelpe de spesielle briller som absorberer blått lys. Men den beste bruken av disse enhetene i minst to timer før sengetid.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lett fordøyelig mat

Diett lett å fordøye
Denne dietten er oftest brukt i sykdommer i fordøyelsessystemet, men spiller en viktig rolle også i forebygging av en rekke sykdommer. Lett fordøyelig diett er en enkel modifikasjon av den grunnleggende ernæring. Det er lett fordøyelig, med mindre det er en ekstra indikasjon kosthold bør gi oss den samme totale mengden energi og næringsstoffer som det er i riktig ernæring av friske mennesker.