Gå til hovedinnhold

Hva er diabetes type 2

Diabetes type 2


Type 2-diabetes er en kronisk tilstand, hvorved kroppen til pasienten opphører å produsere nok insulin eller blir resistente mot den.


Hva er insulin?

Insulin er hormonet er ansvarlig for overføring av sukker (glukose) til alle celler. Hvis dette hormonet ikke kan oppfylle sin funksjon, og blodsukkernivået varierer betydelig. Når det er for høyt, det skader blodårene og drevet av myndighetene, og så mye faller, det ødelegger nervene, og det kan også stoppe livstruende koma.

For tiden er det ingen stoffet som skulle herdet diabetes. Men takket være et velutviklet terapi, kan pasienten holde blodsukkeret i sjakk og føler, og fungere som et sunt menneske inn i alderdommen.

Lære så mye som mulig om sykdommen

Den viktigste informasjonen du får fra din fastlege med hvem pasienten har mest hyppig kontakt under behandlingen. Ekstra støtte vil gi deg en diabetologist (få ham regi), som har spesialisert seg på behandling av diabetes. Du vil også motta en kontakt til en ernæringsfysiolog eller sykepleier for poliklinisk diabetes utdanning.

Det kan også skje (dette vil avhenge av din helsetilstand) som vil kreve samarbeid med andre spesialister (øyelege, tannlege, kirurg, fysioterapeut).

Dette vil sjekke om diabetes ikke allerede forårsaket noen komplikasjoner. Når det skjer, vil det være mulig å begrense endringer gjort av sykdommen.

Hva gjør det bra?


Diabetes er en sykdom som påvirker ikke bare ett organ, sykdommen påvirker hele pasientens legeme.

Opprettholde god helse for å gi omfattende å gi terapi.

Legen din vil gi deg råd:

diett for å hindre voldelige svingninger av sukker, samtidig som muliggjør Shedding overflødig vekt. Å miste vekt er veldig viktig fordi fedme øker motstanden av celler til insulin. Det betyr ikke at du er nødt til å gi opp alt det velsmakende. Bare eksperter lære deg:

  • hvor ofte du spiser,
  • hvilken størrelse bør være deler,
  • hvordan å komponere måltider,

og menyen er variert og sunt.

fysisk aktivitet som vil hjelpe deg å holde kroppen i form, og hvis det er nødvendig for å gå ned i vekt. Ideelt sett ville flytte 5 ganger i uken i 30 minutter. Øvelse må skreddersys til din tilstand og smak. Sikkert vi kan finne ut av dette i løpet av en samtale med en lege (det kan være f.eks. Walking, dans, svømming, sykling).

narkotika - i første omgang vil du sannsynligvis ta orale midler som stimulerer produksjonen av insulin, øker fordøyelighet av cellen eller senke blodsukkernivået. Imidlertid kan det noen ganger være nødvendig å innføre insulin. Det betyr ikke at det er galt med deg. Det er en meget effektiv behandling, så er det anbefalt at antall pasienter med type 2 diabetes.

undersøke på regelmessig basis, måle glukosenivå er avgjørende. Legen din vil fortelle deg om hyppigheten av denne studien (antall pasienter gjør det før hvert måltid og ved sengetid). Undersøkelsen utført av deg selv, og det tjener meter. Den håndterer det veldig enkelt (lærer deg denne legen). På denne siden kan du be om detaljene i fagfolk.

Husk! I tillegg til daglig blodsukker testing vil også studere. Hvert halvår må du måle blodtrykket og sjekke nivået av glykosylert hemoglobin i blodet (resultatet viser gjennomsnittlig glukosenivået i løpet av de siste 2-3 måneder)
Minst en gang i året, må du sende inn til en øyelege og undersøke urin og blod (serum kreatinin og nivået av kolesterol og triglyserider).

Godt å vite

60-99 mg / dl - normale fastende glukose nivå hos friske mennesker.

126 mg / dL - når minst to slike studier eller høyere blodsukker fastende, vi snakker om diabetes.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lett fordøyelig mat

Diett lett å fordøye
Denne dietten er oftest brukt i sykdommer i fordøyelsessystemet, men spiller en viktig rolle også i forebygging av en rekke sykdommer. Lett fordøyelig diett er en enkel modifikasjon av den grunnleggende ernæring. Det er lett fordøyelig, med mindre det er en ekstra indikasjon kosthold bør gi oss den samme totale mengden energi og næringsstoffer som det er i riktig ernæring av friske mennesker.