Lett fordøyelig mat

Diett lett å fordøye


Denne dietten er oftest brukt i sykdommer i fordøyelsessystemet, men spiller en viktig rolle også i forebygging av en rekke sykdommer. Lett fordøyelig diett er en enkel modifikasjon av den grunnleggende ernæring. Det er lett fordøyelig, med mindre det er en ekstra indikasjon kosthold bør gi oss den samme totale mengden energi og næringsstoffer som det er i riktig ernæring av friske mennesker.

Forskjellen mellom grunnleggende ernæring og ernæring lett å fordøye er først og fremst at av lettfordøyelige ernæringsprodukter bør utelukkes og vanskelig å fordøye mat som inneholder forholdsvis høy i fiber, flatulens gjennomvåt fett som forblir lenge i magen, samt varme krydder. I tillegg til mat forberedelse bør velges riktige matlaging teknikker som tillater deg å få mat lettere å fordøye som ikke er nødvendig i grunnleggende ernæring.

Husk! Dietten kosttilskudd viss mengde fiber er nødvendig, men at denne komponenten bør komme så langt som mulig med de unge, delikate grønnsaker, moden frukt, grovt brød.
Fiber i kosten kan reduseres eller gjøre det mindre irriterende fordøyelseskanalen etter:
 • utvalg av unge, delikate grønnsaker og moden frukt,
 • fjern frø, f.eks. med tomater, squash, rips,
 • fjerne hud ved peeling frukt og grønnsaker,
 • separasjon renser grønnsaker inneholder betydelige mengder fiber som strukturelle. asparges, kålrabi, etc.
 • matlaging, som myker fiber,
 • tørke av skjermen,
 • bruk av rensede kornprodukter
 • i stedet for tykke gryn
 • liten, i stedet for grovt brød
 • hvete brød, hvete - hel hvete,
 • bruke i stedet for juice og pureer hele grønnsaker og frukt. 

Merknader om tilberedning av mat teknologi og mat for kosttilskudd


Til måltider ble akseptert av oss, bør diettmat teknologi mye oppmerksomhet rettes mot mat smakstilsetning, for å forbedre sine smakskvaliteter. Vi bruker milde krydder, tillatt i ernæring lett å fordøye. Kjente kulinariske teknikker er den mest brukte for matlaging i vann eller damp. Vi kan også brukes i folie eller bakepapir.

Husk! Fett steking i en tradisjonell måte er helt utelukket fra kosttilskudd. Men du kan "yngel" for eksempel. Egg på hånden. For steking dampende kan bare brukes smør.

Stor gjelder den såkalte. puddinger av kjøtt, fisk, ris eller pasta og kjøtt, ost, grønnsaker og mer. Puddinger delikatesse oppnå ved forsiktig sliping produkter løsner ved å legge den gjennomvåt brød eller semule og alltid pisket skum av egg protein. Puddinger plasseres i en spesiell lukkede former som er satt inn i et kar med kokende vann og kokt.

Husk! For dressing, gjør supper og sauser ikke bruke roux av mel og fett, og tyknet med mel slam dem i vann, mel, melk eller søt krem.

Grønnsaker, tilberedte også uten roux, bare "vann" strø mel, med tillegg av fersk smør.

Forslag til enkelte matvarer i kostholdet til lett fordøyelige måltider

Frokost: melk suppe med tillegg av autorisert produkt som mel, melk, te eller kaffe med melk, dårlig kakao. Hvis du er lei melk suppe, kan drikken være en te, te med sitron. Brød Blandet / tillatte typer brød / smør, majones, tilberedes fra soyaolje, solsikke eller olivenolje med sitronsaft / uten sennep /. Brød protein produktet kan være en hvit ost, cottage cheese homogenisert, bløtkokte egg, pølse / av tillatt / bakt i folie eller kaldt kalvekjøtt kjøttboller. Det kan legges til syltetøy eller honning. For dette måltidet er det ønskelig å tilveiebringe sesongens grønnsaker eller frukt juice.

Frokost II: drikk -en av de i frokost eller frukt juice, grønnsaker, surmelk, sandwich med ost eller skinke eller en drink og et stykke deig eller annen tillatt på denne dietten / svamp, bestemor gjær / melk pudding, frukt gelé, cottage cheese med eple.

Lunsj: suppe fra autoriserte produkter: bygg suppe, grønnsakssuppe, rødbeter, tomat, frukt, avfettet buljong, potet. Kjøtt, fisk, kjøtt eller halvt hjerte tilførsel av animalsk protein. Som et supplement - poteter, hel, ren e, ris eller bokhvete gryn kokt, lite delikat pasta. Kokte grønnsaker, rå - revet gulrot, skrelt tomat, salat med olje eller søt krem. Til dessert kan være rå frukt / av lov /, kompott, gelé melk eller frukt, frukt drikke. Te: drikke med en sandwich, en drink og en kake, frukt, eller en av de andre oppført i middags desserter.

Middag: kokt fatet så ofte som mulig: pudding med kjøtt eller ost, kylling eller fisk i aspik, fisk eller kjøtt med grønnsaker, risotto med kjøtt og grønnsaker, ostemasse og grits eller poteter. Jeg drikker som frokost, brød, smør. Hvis parabolen er tilberedt og inneholder animalsk protein supplement kan gis syltetøy eller honning, hvis det er slik. Rice med epler må være additiv brød ost, kjøtt eller fisk. Det er også indisert for tillegg av grønnsaker, frukt eller fruktjuice.

Et eksempel på menyen for kosttilskudd


Frokost: brød, smør, pølser varm kylling, salat, syltetøy, kaffe kornblanding med melk.

Frokost II: pudding med fruktjuice.

Lunsj: Blomkålsuppe med poteter, stykke kjøtt, poteter, gulrøtter kokt.

Te: gjær kake, jordbær kompott. 

Middag: late dumplings, brød, skinke pølse, smør, te med sitron. banan.

Kommentarer

Populære innlegg