Gå til hovedinnhold

Galleblæren

Hva gjør du hvis det gjør vondt i galleblæren?


Hvis du er diagnostisert med gallestein, hvis symptomene forsvant spontant, kan du:

1. Godkjenne en diastolisk narkotika. Det kan være noen, som er tilgjengelig uten resept en antispasmodic.

2. ta noe for smertene. Sjekk de "normale" smertestillende (f.eks. Ikke-steroide, for eksempel paracetamol eller ibuprofen).

3. Lag en varm komprimere, som fungerer relaxant og lette flyten av galle, eller et skifte i stein. Du kan bruke en varmeflaske, som holder magen eller ta et varmt bad.

4. Ring en lege.

Husk! Dette er nødvendig dersom kolikk angrepet skjedde i en eldre person med en kronisk sykdom eller gravide kvinner. Ring for medisinsk assistanse, selv om angrepet er sterkere enn vanlig, det var første gang i sitt liv, eller er ledsaget av feber, frysninger, og oppkast.

Hvordan diagnosen gallestein?


Den grunnleggende test er en ultralyd av magen, som gir informasjon om antall steiner, deres størrelse og plassering, mulige komplikasjoner. Legen din kan ta en CT scan. Som regel blir det blodprosent, fordi typisk for denne sykdommen er et økt antall hvite blodlegemer.

Husk! Etter angrepet av kolikk kan også være forhøyet bilirubin og økte leverfunksjonstester, og misfarget avføring, urin veldig mørkt. 

Hvordan ta vare på galleblæren?


Ved å endre kostholdet ditt kan du gjøre med kroppen ikke vil bli samlet stoffer som steiner er dannet, eller det vil være mye mindre (f.eks. kolesterol). På daglig basis, sørg for å observere noen enkle regler.

For ordens skyld galleblæren holde en slank figur, fordi fedme øker kolesterol utskillelse i gallen og øker aktiviteten av enzymet som er ansvarlig for biosyntesen i leveren.

Husk! Plutselig vekttap er også ugunstig. Hver dag er ikke for feit Spis riktig og søt. 

Galleblæren ikke liker salt


Spise det så lite som mulig, men ikke mer enn 3 g per dag.

Husk! For dette beløpet inkluderer også salt lagt til av matprodusenter (f.eks. for tilberedte måltider, men også brød, meieriprodukter, smør, skinke, syltede grønnsaker, søtsaker). Tilsetningsstoffer type vegeta inneholder også natrium (som mononatriumglutamat). Derfor er de også bundet.

Du kan bytte ut salt mild grønnsak og urte krydder som dill, karve, merian, persille.

Hva kan du spise med galleblæren problemer?


Formålet med dietten er å hindre utfelling av galle innskudd. Dens grunnleggende prinsipper: lite fett og mye karbohydrater. Måltidene bør være små, men hyppige - du bør spise 5-6 ganger om dagen.

Anbefalte produkter: grønnsaker og frukt - men bare de som ikke forårsake oppblåsthet, helst kokt i form av pureer, juice - samt magert kjøtt, meieriprodukter, fjærkre og fisk.

Forberede retter: kokende vann eller damp, bake i folie, la det småkoke uten fett.

Brød bør være ganske foreldet.

Hvis det ikke er noen problemer, kan du spise hele måltidet, men med et angrep av kolikk er tillatt bare hvitt. Måltidene bør være tilberedes.

Produkter utilrådelig.: Fett ut av animalsk opprinnelse (kjøtt- og fettholdig kjøtt, smult, innmat, smør, fløte, eggeplommer, meieri fett Utilsiktede stekte retter og også grønnsaker og frukt flatulens (løk, hvitløk, blomkål, kål,. pulser, kirsebær, pærer). Når angreps steiner, fjerner den brune brød, grits, spinat, sorrel, rabarbra, kakao, sjokolade, skarpe og salte produkter.

Genetisk mottakelighet for gallestein


Selv om det er en genetisk predisposisjon for å felle gallestein, men dette betyr ikke at skal bli syk.

Husk! For å redusere risikoen for å utvikle nyre, følge visse retningslinjer: Spis sunt, opprettholde normale kolesterolnivåer og gi deg selv med en diett høy i fiber, ta vare på riktig vekt.

Er det mulig å kurere gallestein?


Ja, men bare ved kirurgisk kolecystektomi. Hvis dette ikke skjer, problemer sikkert tilbake.

Husk! Konservativ behandling fungerer dessverre bare delvis. Det er derfor leger anbefaler kirurgi på grunn av deres erfaring er at hvis du ikke gjør det, har en tendens boblen å være kreft. Urolithiasis er en svært vanlig årsak til pankreatitt.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lett fordøyelig mat

Diett lett å fordøye
Denne dietten er oftest brukt i sykdommer i fordøyelsessystemet, men spiller en viktig rolle også i forebygging av en rekke sykdommer. Lett fordøyelig diett er en enkel modifikasjon av den grunnleggende ernæring. Det er lett fordøyelig, med mindre det er en ekstra indikasjon kosthold bør gi oss den samme totale mengden energi og næringsstoffer som det er i riktig ernæring av friske mennesker.