Gå til hovedinnhold

Vondt i magen

Når magen gjør vondt


Dersom resultatene av disse testene er normale (ikke lider av matallergi, sår eller gallestein), kan magesmerter være forårsaket av feil, for tung diett.

Lyst til å føle deg bedre? Spis små porsjoner av fem ganger om dagen, unngå bar måltider og hermetisert. Forberede måltider med ferske råvarer, begrense rødt kjøtt inneholder mye fett.

Ikke spise ost modning (særlig de formene) eller pølser. Unngå grovt brød.

De viktigste prinsippene i dietten


Grunnlaget for kostholdet bør være grønnsaker, men ikke alle, er imidlertid anbefalt. Legg tomater til måltidene, spise agurk, rotgrønnsaker dampet. Grense kål, unngå løk.

Legge dill, merian og velsmakende for stuet kjøtt og kokte eller gryteretter, gjør meg være lettere å fordøye. Unngå krydder, irriterende magen og tarmene.

Husk! Eliminere sukker fra dity som utpreget bidrar til ente gjæring (flatulens, vind), øker mengden av magesyre. I stedet for sukker, bruke bedre tolerert xylitol.

Det bør også redusere poicie kaffe, fordi denne drikk stimulerer avføring, øker utskillelsen av enzymer og fremmer surhet. Hvis du liker kaffe, drikke altfor sterk, i en liten kopp, ingen melk.

Magesmerter kan ikke alltid være forbundet med sykdommer i fordøyelsessystemet


Ja. Det er sant.

Hver kvinne vet, etter menstruasjonssmerter. Ubehag i underlivet kan også signalisere en intim infeksjoner, cyster eller fibroids.

Husk! Sterke magesmerter er vanlig symptom for endometriose, en sykdom som fragmenter av endometrium reise utenfor livmoren og smerte "i hullet" eller navlen kan (særlig hos kvinner) herald hjertetrøbbel og være ett av symptomene på hjerteinfarkt. Det gjenstår da for mer enn en halv time og vedvarer etter administrering av nitroglyserin. Kan være ledsaget av brystsmerter som stråler til kjeven eller skulderen, kvalme og oppkast.

Er melk er dødelig for tarmen?


Nei. Det er en myte.

Hvis du er frisk, melk, du kan ikke skade, og domfellelsen av sin skade kom fra det faktum at flere og flere mennesker lider av laktoseintoleranse (sukker som finnes i melk).

For fordøyelsen enzymet laktase er nødvendig, som er produsert av cellene i slimhinnen i tynntarmen. I noen mennesker avtar med alderen, sin sekresjon og dermed vises oppblåsthet og magesmerter.

Husk! Når du opplever disse symptomene etter å ha drukket melk, kan det være lurt å ekskludere dem fra kosten og abonnere på gastroenterolog.

Men i små barn plager i fordøyelseskanalen etter inntak av melk ofte oppstår på grunn av allergi mot proteiner som finnes i melk, og de allergisymptomer kan ligne symptomer på intoleranse.

Er stress kan føre til magesmerter?


Ja. Det er sant.

Nervesystem og gastrointestinal system av sammenkoblede fartøyer og strekket i en enkelt forbundet med ubehag i den andre. I tillegg er stress en av de faktorene som er viktige for irritabel tarm syndrom (IBS). (personer med IBS klager over alvorlige magekramper og diaré og / eller forstoppelse).

Husk! Ikke undervurder magesmerter og ikke pakke alle tilskrives stress, fordi hvis symptomene kommer ofte, må du oppsøke lege som vil bestille nødvendige tester for å utelukke mer alvorlig sykdom.

Noen ganger er smertene ikke er for sterk, men det er ledsaget av andre symptomer:

  • vekttap;
  • anemi;
  • gulfarging av hud;
  • lavgradig feber;
  • gastrointestinal blødning.


Husk! Det er også en indikasjon på høring. Også, tilsynelatende trivielle, men tilbakevendende magesmerter krever også et besøk til legen.

Gjør krampeløsende medikament hjelp for ulike typer magesmerter?


Ja. Det er sant.

Spasmolytisk medisin vil bringe deg lindring fra magesmerter forårsaket av sammentrekning av glatte muskler. Hjelp for smerte i forbindelse med f.eks. Fra menstruasjon eller stress-indusert.

Stedet kan brukes i betennelse i blæren, gallesten og nyresykdommer, inflammasjon av nyrebekken, mage- og duodenalsår, inflammasjon i mage og tarm.

Husk imidlertid at smerten er forårsaket av en sykdom, krampeløsende legemidler vil ikke løse sine årsaker. Det er nødvendig å passende behandling.

Er mynte er en allsidig urt på magen?


Nei. Det er en myte.

Selvfølgelig, er mynte bra, men ikke alltid. Sjekk inn oppblåsthet og fordøyelsesbesvær, øker utskillelsen av gastric juice og galle, hjelper fordøyelsen, reduserer glatt muskel tone.

Husk! Du bør ikke drikke mynte hvis fordøyelsesproblemer er et resultat av gastroøsofageal refluks, fordi denne urten stimulerer avslapning av nedre esophageal sphincter og deretter en del av chyme fra magen avkastning og øker symptomene.

Hvis derfor magesmerter ledsaget av halsbrann og følelse rygging spising, fjerne mynte. Her vil være bedre medikamenter som hemmer syresekresjonen.

Viktig for mage undersøkelse


USG - ved ultralyd, som tillater å se de organer, som er buken. Legen din kan henvise deg til dem hvis du har mistanke om:

  • cholelithiasis;
  • sykdommer i lever og galleveier;
  • bukspyttkjertel;
  • milt;
  • nyre.

Gastroskopi - en studie utført med et spekulum, som føres inn i fordøyelseskanalen gjennom munnen og halsen. Lar deg se slimhinnen i spiserøret, magesekken og tolvfingertarmen og hjelper til å oppdage eventuelle endringer.

Koloskopi - ser på tykktarmen gjennom spekulum, som er satt inn gjennom anus. gjennom analysen kan detektere polypper og tumorer i tykktarmen.

Husk! Koloskopi bør utføres etter ferdigstillelse av hvert 50 år Hvis en familie historie av sykdommen, bør testen bli rapportert i 10 år før fylte hvor syk slektning.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lett fordøyelig mat

Diett lett å fordøye
Denne dietten er oftest brukt i sykdommer i fordøyelsessystemet, men spiller en viktig rolle også i forebygging av en rekke sykdommer. Lett fordøyelig diett er en enkel modifikasjon av den grunnleggende ernæring. Det er lett fordøyelig, med mindre det er en ekstra indikasjon kosthold bør gi oss den samme totale mengden energi og næringsstoffer som det er i riktig ernæring av friske mennesker.