Gå til hovedinnhold

Oppblåst mage

Oppblåst mage - årsaker og hvordan du kan hindre dem?

Oppblåst mage - hyppige mage symptomer som oppstår når enteriske innsamlings væsker og gasser ikke ønsker å fortsette å bevege seg gjennom mage-tarmkanalen. De forårsaker en ubehagelig følelse av fylde og spre mage mens bredere midje.

Noen ganger ledsaget av magekramper eller smertefull kolikk. Når nedbrytning i mage- og tarmkanalen er lav, begynner maten til å spre seg og gjære, forårsaker produksjon av gass i tarmen, noe som forårsaker oppblåst mage.

Fordøyelse av mat


Det begynner allerede i munnen (handling fordøyelsesenzymene utstillingen i spytt). Maten her er fragmentert og blandet med spytt. I ytterligere deler av den gastrointestinale traktus transporteres mat utsettes for en komplekse reaksjoner - først i magen, og senere i tolvfingertarmen og tarmene.

For den riktige opptreden av fordøyelsen kreves riktig drift av hele mage-tarmkanalen. Det er nødvendig å korrigere utformingen av fordøyelsesenzymer juice, eller tilstedeværelse av alle de nødvendige enzymer for å fordøye mat. Er også av avgjørende betydning her forsvarlig transport av mat, fordi hvis chyme beveger seg for fort, maten er ikke akkurat fordøyd, og i sin tur den langsomme tempoet i passasjen er grunnen til hans skjebne og gjæring i tarmen. Resultatet av denne prosessen er produsert i tarmen fakling gasser (gasser, forstoppelse).

Årsaker til oppblåsthet


Årsaken til opphopning av tarmgasser kan svelge overflødig luft når du spiser fastfood, drikke og samtale under måltidet.

Dette kan også økt spyttsekresjon (f.eks. Nnår tyggegummi), og stress, mental angst. Luften bak magesekken, hvor det skilles ut i form av refleksjon - men noe av luften passerer videre til tarmen. For hver gang du svelger magen siger ut i luften ca 2-3 millimeter. En dyp pust kan være en årsak forskyvning av mage 1-2 ml luft.

Oppblåst mage kan også forårsake drikke kullsyreholdige drikker som finnes i dem fordi karbondioksid er absorbert i tynntarmen, og deretter utskilles gjennom lungene og utløpet.

Som ovenfor for riktig fordøyelse prosessen er nødvendig for å korrigere de fordøyelsesenzymer juice, dvs. tilstedeværelse av alle de nødvendige enzymer for å fordøye mat. For eksempel i tarmen mangel av en tilstrekkelig mengde av laktase (enzymet som fordøyer laktose - drukket sukker tilstede i melk eller melkeprodukter)., Bevirker at laktose fermenter, som er forbundet med en økning i gasstrykket i visse deler av tarmen. En mangel kan påvirke noen andre enzym, f.eks I eksokrin pancreas insuffisiens (bukspyttkjertelen produserer enzymer - når det er "ineffektiv", syk - en mangel på visse fordøyelsesenzymer)..

En lignende symptom forårsake ufordøyde rester av visse matvarer (spesielt erter, bønner, kål, blomkål), som fortsatt er i tykktarmen. De forverres gassdannelse i kolon etter deres nedbrytning av bakterier.

For de fleste mennesker som lider av oppblåsthet plagsom luftvolum i mage-tarmkanalen ikke er økt, og deres symptomer er ofte et symptom av irritabelt tarmsyndrom. Sin årsak tarm motilitetslidelser er hovedsakelig nervosa.

Andre sjeldne årsaker en lammelse av tarm oppblåsthet, tarmobstruksjon (livstruende) tilstand etter behandling med antibiotika, overdreven utvikling av tarmfloraen, gluten-sensitive enteropati (intoleranse for gluten kornprodukter) og andre.

Hvordan man skal håndtere med oppblåsthet?

Disse problemene er meget tungvint og dessverre ofte er vanskelige å behandle. I tillegg til følelsen av oppblåsthet pasienter klager over refleksjon og gå gasser - noen ganger høyt og stinkende, som kan være svært pinlig for dem.

Hvordan kan jeg hjelpe meg selv? Heldigvis finnes det flere måter, hvorav den enkleste er:


  • overholdelse av riktig kosthold, bør du gi opp matvarer som forårsaker oppblåsthet (f.eks. bønner, erter, kål, blomkål)
  • måltidene bør spises sakte, uten hastverk,
  • indikeres en tur etter et måltid,
  • du bør unngå aktiviteter som forårsaker luft svelger (f.eks. en samtale mens du spiser, tyggegummi)
  • unngå å drikke brus,
  • gi en positiv effekt urtete: spisskummen, fennikel, peppermynte, disse urtene kan også være vanskelig å fordøye maten smak,
  • å unngå nervøsitet, angst, overdreven innsats.

Når du besøker en lege?


Hvis oppblåsthet oppstår sjelden, er hurtig og er forbundet med f.eks. forbruket av store mengder bønner, da har du ikke mer grunn til bekymring, men hvis ikke forsvinner etter bruk hjemme agenter er vedvarende, forbundet med magesmerter, diaré eller forstoppelse, oppkast, manglende matlyst, eller en høyere temperatur du trenger for å søke legehjelp umiddelbart.

Legen vil forsøke å finne årsaken til sykdom (f.eks., bukspyttkjertelen insuffisiens, laktasemangel, gluten-sensitive enteropati, leversykdom, etc.). Deretter slår kausal behandling, det vil si f.eks. vil administrasjonen av pankreas enzymer i sin mangel, laktosefritt kosthold anbefaler laktasemangel, en glutenfri diett gluten enteropati, fornyelsesbakterieflora etter antibiotikabehandling.

De alltid hans kunnskap vil hjelpe deg med å finne riktig kosthold.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lett fordøyelig mat

Diett lett å fordøye
Denne dietten er oftest brukt i sykdommer i fordøyelsessystemet, men spiller en viktig rolle også i forebygging av en rekke sykdommer. Lett fordøyelig diett er en enkel modifikasjon av den grunnleggende ernæring. Det er lett fordøyelig, med mindre det er en ekstra indikasjon kosthold bør gi oss den samme totale mengden energi og næringsstoffer som det er i riktig ernæring av friske mennesker.