Gå til hovedinnhold

Forstoppelse gravid

Hva for forstoppelse under svangerskapet?


Hvert sekund gravid kvinne har jevnlige tarmproblemer, og er ansvarlig for hormonelle endringer og økt livmor.

Det er verdt å vite hvordan du skal bli kvitt forstoppelse, uten å skade deg selv eller barnet ditt. Under svangerskapet, er det en rekke endringer i en kvinnes kropp, og noen kan ikke ses med det blotte øye, fordi tross alt transformasjoner forholder ikke bare til det fysiske kvinner, men dens fysiologi.

Det er ikke bare karakteristisk for denne tilstanden fett gevinst, vektøkning, men også endokrine metamorfose, som muliggjør produksjon av mat, men også der kan du raskt være årsaken til problemer med fordøyelsessystemet.

Ikke bare barnet vokser


De magiske hormoner er sekretin og glukagon, som er ansvarlig for gastrointestinal motilitet system, som inkluderer ved kramper eller mat skiftende mot anus. Sine overskytende slapper musklene i og rundt magen, som de utvider og er mindre effektive enn før.

Avføring er fortsatt bremset ned ved å øke livmor, som i løpet av svangerskapet øker sin masse 20 ganger og volum -. 1000 ganger!

Livmoren er normalt veier 50 gram og er hjem til 5 ml og i ferd med å føde - er en kg og 5 liter! Det er derfor tiden for kymus absolutt øker.

Økt livmor komprimerer de tilstøtende organer og vev, og her er det ubehag, vanskelige og mindre hyppig avføring, halsbrann.

Ifølge data gitt dette problemet påvirker minst 33-50% av mødrene.

Husk! Hvis venstre ubehandlet, føre til forstoppelse, hemorroider (hemoroider) og andre plager.


Sats på fiber

Den beste allierte i å bli kvitt forstoppelse er fiber.

Men er det trygt i svangerskapet?

Rett og slett best å holde seg til denne regelen, og også den gyldne middelvei:

"Ikke for mye og ikke for lite"

Hvorfor?

Fiber reduserer biotilgjengeligheten av næringsstoffer, og dette kan føre til svikt av vitaminer og mineraler i mor og foster den samme, men på den annen side, under graviditet forbedrer absorpsjon av næringsstoffer og fiber er en meget viktig del av dietten.

Andre måter å forstoppelse


Så bør gradvis øke mengden av fiber i kosten, og i tillegg kan du prøve følgende metoder:


  • spise regelmessig og rolig - bare bite og tygge mat.
  • systematisk flytte (forslag er yoga, turn for gravide, stavgang, svømming);
  • unngå stress,
  • forsøke å operere i samsvar med den biologiske klokken (for det meste betyr det sover om natten, spise i løpet av dagen);
  • Unngå produkter som reduserer din gut, f.eks.: pastaer, semule og andre retter en tyktflytende, kaker med krem, hermetikk, chips, pommes frites (og andre raffinerte karbohydrater), og en tung fettete retter, puddinger, tørkede blåbær, hvitt brød , sjokolade, kakao, sterk svart te;
  • glyserin stikkpiller nå for.
Husk! Det er en høy risiko for at kroppen din blir vant til dem, noe som ytterligere spoils tarmen.

  • drikk rikelig med væske - det beste vil være her fortsatt vann (muligens med saften av en halv sitron og en teskje honning) og grønn te eller andre urte: fennikel, kamille, med løvetann;
  • spot - drikke et glass varmt vann på tom mage på å våkne.
Husk! Klyster, og avføringsmidler er ikke et alternativ, spesielt for gravide kvinner, fordi disse raske metoder kan føre til i slutt premature rier ...

Derfor er en bedre løsning å feste med prøvd og helt sunne prinsipper.

Graviditet bringer mange overraskelser ... De mindre behagelig å holde mindre. Riktig kosthold er nøkkelen til trivsel for mor og hennes baby. :)

Det anbefales derfor ikke å fullføre sin tilbaketrekning, fordi det egentlig bare kan forverre situasjonen.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lett fordøyelig mat

Diett lett å fordøye
Denne dietten er oftest brukt i sykdommer i fordøyelsessystemet, men spiller en viktig rolle også i forebygging av en rekke sykdommer. Lett fordøyelig diett er en enkel modifikasjon av den grunnleggende ernæring. Det er lett fordøyelig, med mindre det er en ekstra indikasjon kosthold bør gi oss den samme totale mengden energi og næringsstoffer som det er i riktig ernæring av friske mennesker.