Hvordan å behandle forstoppelse?

mandag 8. desember 2014

Fiber mat

Hva er det mest fiber?


Mangel på fiber fører til at fordøyelsessystemet ikke fungerer som det skal.

Husk! Det er derfor viktig at stoffet hadde en fast plass på menyen.

Foreløpig fiber er endelig satt pris på, og dette er fordi, dessverre, flere og flere mennesker lider av sykdommer som årsaken ligger i mangelfull ernæring.

Disse er m.in.:

  • fedme, diabetes, aterosklerose.

For disse helsespørsmål vil sikkert påvirke den økende populariteten av bearbeidet mat, som kan være raskt og enkelt forberedt, men dessverre er det lite fiber.

Husk! Å supplere mangel på fiber, gå tilbake til kilden, som er, friske eller lite bearbeidede produkter.

Og her er de rikeste produkter i disse verdifull fiber.

Fiber i kornprodukter


Her har de fleste av disse er kli, som inneholder ca. 45% fiber. De kan brukes til å berike for eksempel, brød, kaker, legge dem til salater, yoghurt.

Det er imidlertid å nå for alle produkter av hele korn, så som.:

  • bokhvete, bygg flakes, havregryn, sammalt hvete.

Delikatesser


De beste kildene til fiber er kokosflak (100 g er det ca. 24 g) og tørkede plommer, fersken og aprikos.

En god kilde er mandler, peanøtter og andre nøtter. Kan betraktes som den mest perfekte snack, spise en håndfull fordi nok til å være i stand til å gjenopprette (de har mye kalorier), og gjøre noe godt for kroppen din.

Fiber i grønnsaker


Legg merke til de tørre bønner (100 g har 17 gram fiber) og kikerter, selv om andre belgfrukter er også en rik kilde til hans.

Blant friske grønnsaker verdt å spise selleri (i form av rot og stilk), persille, rosenkål, gulrøtter og brokkoli.

Fiber i frukt


Først av alt, når vi solbær (ca. 7 gram fiber per 100 g), og bringebær.

Dessverre, dette er de fruktene av sesongen.

Det etterlater oss mindre rik på fiber, epler og pærer.

Kostfiber er hovedsakelig finnes i huden og små kjerner, og derfor best å spise skrellet frukt og uutforsket.

Uløselig fiber


Uløselige fibre er vanskelig av plantecelleveggkomponenter (f.eks .. lignin og cellulose).

Deres er en rik kilde til blomkål, selleri, squash og grønne bønner. Divined restene av hjelp langs tarmkanalen, rense det av ufordøyd mat.

Løselig fiber


Det pektiner, tannkjøtt, planteslim, beta-glukaner og andre forbindelser som finnes i grønnsaker (f.eks. hvitløk, pepperrot, brokkoli), brun ris, bygg, havre og frukt (pærer, epler, tyttebær, bringebær).

Husk! Kostfiber er spesielt nyttig for personer med diabetes type 1 og 2.

Går gjennom fordøyelsessystemet, og det er belagt med et lag av gel på innsiden, og takket være tilstedeværelsen av et måltid spises etter å ha forlatt magen og sukker og fett med et lite mat absorberes fra tarmen inn i blod sakte og jevnt.

Og så her er et løselig fiber beskytter kroppen mot plutselige endringer i blodsukkernivået.

Husk! Hvis dietten er rik på fiber, og deretter få tilgang til blodsukker er delvis blokkert, og det bidrar til å stabilisere blodsukkeret i det.

Det antas at fiberen også opererer fortrinnsvis på en glukoseavhengig insulinotropisk peptid (GIP), som er produsert av slimhinnen i tynntarmen og enteroglukagon. Dette er hormoner som er involvert i reguleringen av insulin.

Hvor mye fiber trenger vi?


Husk! Fiber er viktig for helsen vår.

Minimumsdose bør være 25 ga maksimalt 40 g og spres over flere måltider.

For eksempel, hvis du blir spist for frokostblandinger og to typer frukt (f.eks. et jordbær og pære), ved lunsjtid coleslaw og grønne bønner til middag bringebær gelé og middag sandwich med brunt brød, legg det på denne måten du kan gi grunnleggende mengde fiber.

Den ideelle løsningen er å spise ulike typer fiber, og er spesielt verdifull inulin (en type løselig fiber), fordi i fordøyelsessystemet arbeidet to ganger:
  • som fiber og prebiotisk.
Så det er et sentralstimulerende veksten av gunstige tarmbakterier og Bifidobakterier Lactobaccillus.


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar