Hvordan å behandle forstoppelse?

mandag 24. november 2014

Irritabel tarm diett

Diett for irritabel tarm syndrom

Perioden av diaré


En person med irritabel tarm syndrom under diaré bør være på en diett lett fordøyelig, lav-fett kosttilskudd begrensning.

Husk! Uløselig fiber akselererer peristaltikk og virker på dem irriterende.

Reduksjon av uønskede aktiviteter i løpet av diaré og fiber består av:
  • valg av grønnsaker i kostholdet myk og moden frukt;
  • bruk av kokte og strimlet grønnsaker;
  • Forbruket av frukt uten skinn og frø (den beste vilje puré eller juice);
  • bruk av rensede kornprodukter.
Mat å lage mat ved koking i vann, dampende, ulme uten fett, baking i folie eller pergament.

Kostholdet bør være begrenset i fett (spesielt dyr, så for eksempel, smult, bacon), og fettholdig kjøtt, pølser, slakteavfall, fete oster (gul, smeltet).

Husk! På grunn av den begrensning av kostfiber, bare brødet hvete (brød, rundstykker, kjeks, vafler), små korn (ris, semule, maispartikler, havremel - på grunn av tilstedeværelsen av pektin), så vel som små pasta.

Bør utelukke produkter som akselerere peristaltikk:

1) Produkter som er rike på uløselig fiber (hvetekli, hele hvete, grov frokostblandinger, brun ris, rå grønnsaker og frukt med skinn og frø);

2) Matvarer som inneholder sukker som forårsaker gjæringsprosessen i tarmen:


  • fruktose - (finnes i honning, frisk frukt, fruktjuicer, spesielt eplejuice);
  • laktose - (tilstede i melk søt søt melk yoghurt kan være delvis erstattet dersom pasienten kan tolerere);
  • raffinose og stachyose - (finnes i belgfrukter og løk - gjæringsprosessen i tarmen kan også føre til sorbitol - søtt stoff som finnes i produkter som tyggegummi, gelé godteri, kosttilskudd syltetøy, sjokolade, søtstoffer sorbitol, sorbitol inneholder også mye eplejuice , pære, drue, svisker, friske, kirsebær, pærer.


3) Surt frukt og grønnsaker som er rike på organiske syrer.

4) De kalde, salte og salte retter og drikke.

5) Akutte krydder.

6) Kullsyreholdig vann

7) Fett (spesielt dyr).

8) Den ekte kaffe og alkohol.

9) Kjøtt som er overgrodd vev, fordi det forbedrer tarm kramper. Det er et magert kjøtt (, kylling magert kjøtt, kalvekjøtt, kanin); mager fisk (torsk, abbor, hake, suter, gjedde)

10) Frukt og grønnsaker flatulens (kål, blomkål, erter, bønner, soyabønner, linser, purre, løk, hvitløk, agurk, pærer, kirsebær, plommer) og rødbeter og paprika på grunn av avføringsmiddel.

Tillatt er: gulrøtter, persille, selleri, poteter, squash, squash, patisony, skrelt tomater, grønn salat i en begrenset mengde, epler, bananer, bær i form av puré.

Trenger også å omfatte produkter som reduserer peristaltikken:

1. Potetmel (gelé).

2. Gelatin (gelé, kjøtt).

3. Drikke garvesyre (sterk bitter te, brygget fra de tørkede blåbær, kakao bitter vann, tørr rødvin).

4. Grønnsaker og frukt rik på løselig fiber - pektin (gulrøtter, gresskar, revet eple, bananer). Pektiner er i stand til å absorbere vann, og dermed ha anvendelse i behandling av diaré.

5. Rice (ris velling, ris med epler, ris med grønnsaker som gulrøtter, persille, selleri).

6. Drinker og varme retter.

7. Tørr mat.

Husk! Du bør også drikke nok væske (2-3 liter per dag) for å unngå dehydrering. Beste ville være: Ikke kullsyreholdig mineralvann, sterk bitter te (dersom pasienten kan tolerere), infusjon av kamille, mint, tørkede blåbær.

Periode utbredelsen av forstoppelse


Husk! Som for forstoppelse-herskende forstyrrelse, her diett avhenger av typen av forstoppelse.

Atonic forstoppelse


Her bør du være på en diett med stort fiberinnhold, som er rik på kostfiber (spesielt uløselig). Det spiller en viktig rolle i kostholdet:


  • øker volumet av avføringen;
  • binder vann (etter som vanner fekal masse, forbedre sin konsistens);
  • ved mekanisk stimulering av tarmen, akselererer bevegelsen av fecal massene i tarmen, og dermed deres utskillelse.


Husk! Kostholdet bør inneholde 30-50 gram fiber.

Er rike på fiber m.in: hvetekli, grov frokostblandinger, brun ris, hele hvete, rødbeter, paprika, surkål, frukt som inneholder små frø (bringebær, jordbær, rips, stikkelsbær).

Vel er de også: tørket frukt, særlig plommer, aprikoser, rosiner.

På peristaltikk gunstig effekt er også sant kaffe, avgjørende buljong, suppe, yoghurt, kefir, fløte, stuet svisker, fruktjuicer, mineralvann, linfrø, krydret mat, kald drikke.

Måltider kan tilberedes på ulike måter (matlaging, steking, steking, steking).

Spastisk forstoppelse


Når det gjelder krymping forhold og inflammatorisk tarmsykdom så vel som flatulens, bør det anvendes, med det forbehold diett fordøyelig fiber i uren form.

1) Kostholdet bør spare syke tarmen, og samtidig gi riktig mengde mat og væskeinnhold. Dette vil øke volumet av avføring og vannes det tilsvarende.

Fiber bør gis i form av i form av kokte grønnsaker og frukt og knust, og som en puré og juice.

De kan brukes fuktet svisker (spesielt på tom mage).

2) Fjernet diett produkter som inneholder uløselig fiber: hel hvete, grov kornblanding (bokhvete, skrog), hvetekli, frukt og grønnsaker rå.

Du bør spise hvete brød, lyse, Ståle.

3) Det anbefales å konsumere produkter som forbedrer de gjæringsprosessen i tarmen: (sukkerroer, sukker, melk, vann med honning, juice, grønnsaker, ostemasse, yoghurt, kefir).

4) Nytteeffekter er lett å fordøye fett, eller smør eller olivenolje, servert på tom mage. Fekal massene vil bevege seg bedre.

5) Begrenser forbruket av kjøtt er rik på bindevev. Det forbedrer tarm kramper. Det er et magert kjøtt (kalv, magert kjøtt, fjærfe, kanin) og mager fisk (torsk, abbor, gjedde, hake, tau).

6) Begrenser til sterk kaffe, te, fordi de inneholder koffein og koffein, og de øker kontraktilitet av musklene i tynntarm og tykktarm, forverre problemer), av samme grunn du trenger å begrense alkohol.

7) Ikke drikk kullsyreholdige drikker. De akselerere peristaltikk og forårsake akkumulering av en overdreven mengde av gass i mage-tarmkanalen.

8) Ekskludert fra kostholdet av grønnsaker og frukt som forårsaker oppblåsthet (kål, erter, løk, purre, agurk, hvitløk, pærer, kirsebær, plommer).

9) Ikke vær en e produkter som tar pusten: (ris, potetstivelse, gelatin, sjokolade, myke tanniner).

10) Måltidene bør spises i en rolig atmosfære, uten hastverk. Du bør spise mindre måltider volum, men det er ofte (4-5 ganger om dagen).

11) Vi bør også drikke nok væske: 1,5-2 liter per dag. Beste ikke-kullsyreholdig mineralvann vilje eller eplejuice, drue eller kefir.


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar